Dr. Kruppa József Ph.D
Agrármérnök, címzetes egyetemi tanár, címzetes főiskolai tanár,
kutató, nemesítő, termesztő, szaktanácsadó.
Tuboly Csaba
sütőipari technológus,
termékfejlesztő és technológus.
A CSAPATUNK

1. Dr. Kruppa József Ph.D, a Hungaro Durumrozs fajta nemesítője, a csapat motorja. Agrármérnök, címzetes egyetemi tanár, címzetes főiskolai tanár, kutató, nemesítő, termesztő, szaktanácsadó.
A Magyar Tudományos Akadémia Növény nemesítési Tudományos Bizottság Tagja

2. Tuboly Csaba sütőipari technológus, a csapat termékfejlesztője és technológusa. A Hungaro durumrozs sütőipari technológiájának kidolgozója. Üzemvezető, technológus, fejlesztő, a durumrozs technológia betanítását végzi.

3. Tóthné Sík Ilona, kertészmérnök, élelmiszerbiztonsági tanácsadó, a termékfejlesztő csapat tagja, és az élelmiszerjog felelőse a csapatban.

4. Dr. Kelemen Béla agrárközgazdász. Önfenntartó mintagazdaságában él és tevékenykedik. A regionális fejlesztési
projektek felelőse.

A csapat 2011 nyarán kezdte el a közös munkát.
Addigra a gabona már több ezer hektáron termesztésben volt az országban, az egyetemi kutatói munka is jelentős eredményekkel bírt, és igazolásra kerültek a gabona pozitív táplálkozás élettani tulajdonságai. Már csak durumrozs lisztjéből készülő termékek hiányoztak.

Korábban több üzem és szakember is próbált piacképes termékeket előállítani a lisztből, de kevés sikerrel.

2011. júniusában, egy üzemi fejlesztési munka kapcsán találkoztunk, ahová meghívtuk Józsit és kollégáit, hogy megmutassuk a Hungaro Durumrozs lisztjéből általunk készített termékeket. Csabának sikerült olyan technológiát kidolgoznia, amellyel rendkívül finom és piacképes termékek születtek, adalék anyag felhasználása nélkül is.
Ennek köszönhetően, ma már kenyerek, bagettek, fagyasztott leveles termékek, friss péksütemények, ostya és száraztészta is kapható a piacon. A termékek jelen vannak a kiskereskedelem több területés, úgy a kisboltokban, sütőipari szaküzletekben, és néhány áruházláncban is.

A fejlesztési és kutató munka most is folyamatosan zajlik. Ennek köszönhetően egyre többet tudunk ennek a rendkívül értékes gabonának a pozitív táplálkozás élettani tulajdonságairól és egyre többféle durumrozsból készült terméket adhatunk a fogyasztóknak.

Célunk, hogy munkánkkal és termékeinkkel támogassuk az egészséges táplálkozást, úgy hogy közben a fogyasztóknak különleges gasztronómiai élményt biztosítsunk. Megmutassuk, hogy az egészséges is lehet finom. Továbbá célunk, hogy minél több emberrel megismertessük ennek a 100%-ban magyar terméknek a pozitív élettani hatásait és teljes mértékben kiszolgáljuk a tudatos fogyasztók igényeit.

Egy edzett felkészült, rendkívül elszánt csapat akik a fenti célokért, minden rendelkezésükre álló tudást és igyekezetet egyesítenek.

Tóthné Sík Ilona
kertészmérnök, élelmiszerbiztonsági tanácsadó,
élelmiszerjog felelőse.
Dr. Kelemen Béla
agrárközgazdász.
A regionális fejlesztési projektek felelőse.